Carnatic Tumblr

Vi började dagen med den här RTP:n med Divya Mohan i sällsynta Chandrajyoti ragam. Den kommer från Carnatic Chamber Concerts i San Francisco, som verkar vara ett utmärkt initiativ, och kan tjäna som exempel på något alldeles förtjusande med karnatisk musik: att helt okända musikstudenter kan skapa så pass bra musik. Utan att repertoaren är den lättaste.

Allt håller naturligtvis inte högsta klass. Violinisten Vignesh Thyagarajans Chandrajyoti är inte alltid lika bra som Divyas. Men, de gick väl i gymnasiet. Ungdomens musicerande måste släppas fram, uppmuntras och kritiseras konstruktivt för att kunna växa – det går inte att låta bli att lyssna på det för att det inte är färdigt.

Sedan tittade vi på det här Tumblr-inlägget av Miss Adventures: ”Happy Sixteenth Year Divya Mohan!”, med en bild på Divya som sjöjungfru:

tumblr_m5wpomYVTL1qa837f

Textmassan börjar så här:

Since I’m fucking terrible at birthdays and it’s always Simran who has to remind me to not be a dumbass and go post on your wall, I welcomed you into your sixteenth year by saying “FUCK ME”

Det karnatiska musiklivet är helt enkelt inte vad det har varit.

RK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s