”Återbud: Shankar kommer inte till gitarrfestivalen”

Anoushka Shankar at her east London home

Anoushka Shankar kommer inte till Uppsala Internationella Gitarrfestival. Alldeles nyss meddelande hon att hon måste tacka nej till att komma till Uppsala och inviga årets festival som planerat. Hon är gravid och har av sin läkare avråtts från att åka.

– Jag beklagar djupt att jag måste ställa in min medverkan vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. Jag hade sett fram så mycket att få komma till Uppsala och hoppas att det kan bli av i framtiden, meddelar Anoushka Shankar.

För festivalen som äger rum den 8–12 oktober är det ett kännbart avhopp.

– Det är verkligen en mycket tråkig nyhet med tanke på att festivalen är snart och Anoushka Shankar inte bara skulle inviga festivalen, hon är också ett av årets affischnamn. Nu måste vi med kort varsel hitta en ersättare av samma dignitet. Det jobbar vi med för fullt både dag och natt och vi kommer nog att lyckas, säger Klaus Pontvik, Festivalchef.

Så långt pressmeddelandet rakt av.

Vad vi inte förstår är vad hon skulle på festivalen att göra till att börja med. Hon spelar ju inte ens gitarr.

VK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s