En reaktion på ”Månadens foto, mars 2013

 1. Det finns ett TT-telegram om det här.

  Polisen prickas för ”muslimskägg”

  STOCKHOLM. Polisen har tidigare kritiserats för hur man kommunicerar utåt. Istället för att följa Rikspolisstyrelsens föreskrifter om hur utseenden på misstänkta beskrivs korrekt har poliser på internet skrivit om gärningsmän med exempelvis ”svenskt” och ”romskt” utseende.

  Nu får kritiken ytterligare en dimension. Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden prickar myndigheten för hur den registrerar personuppgifter, skriver Metro.se. Särskilt har nämnden uppmärksammat att en person efterlyst för våldtäkt beskrevs som ”på pricken lik Usama bin Laden”, ”svintoaktigt skägg”, och ”typiskt muslimskägg”. Ett klart brott mot polisdatalagens krav på objektivitet, anser nämnden.

  TT

  Det heter ju Budhaditya Mukherjee-skägg.

  JV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s