Jaså, Uppsala vill inte vara sämre?

På Stockholm Sangeet Conference fick vi en flyer för en indisk kulturfestival i Uppsala som fått namnet Incredible India och i skrivande stund har en webbsajt här. De vill tydligen inte vara sämre än Stockholm – men det är de: för trots att deras festival sträcker sig över i princip en hel vecka med filmvisning, föredrag, workshoppar och merch innehåller den bara två konserter indisk klassisk musik.

Bland många andra typer av evenemang är det kutchery på Kulturoasen i Håga söndagen den 16:e september klockan 13:00. Det är Shashank, som tydligen är ”Indiens absolut främsta flöjtspelare”, med Satish Kumar på mrdangam – just det: ”Sydindiens främsta slagverkare”. Så om ni undrat vem som är bäst på mrdangam så är det Satish Kumar.

Tisdagen den 18:e spelar svensken Håkan Almkvist sitar med Debashish Mukherjee på tabla – stackarna, ingen av dem får vara bäst på någonting i marknadsföringsmaterialet – klockan 20:00 i gamla stationshuset. Vem är Håkan Almkvist? Vi vet inte. Här är en bild på honom:

JV

En reaktion på ”Jaså, Uppsala vill inte vara sämre?

  1. Jeg slog Håkan Almkvist op. Han startede med at spille guitar, og rejste så til Indien, hvor han lærte sitar fra forskellige universitetsprofessorer i sitar.

    Hmmm … hans spil er måske ikke lige det bedste, jeg nogensinde har hørt … nu spiller han vistnok i et fusionsband. Det var alt hvad jeg ku finde om ham.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s