Stockholm Sangeet Conference 2012

Det blir en Stockholm Sangeet Conference i år igen – den här gången på Södra Teatern, lördagen den 1 september. På programmet Sverigevännen K Sridhar (sarod), Ravi Shankar-eleven Sanjay Guha (sitar), tablaspelarna Debashish Mukherjee och Suranjana Ghosh (som förra året) samt konstellationen Palace on Wheels, som är Stian Grimstad och KG West i sitar-jugalbandi.

Japp – allt det här hinns med på en enda kväll, plus dansarna Quincy Kendell Charles (kathak), Hanna Manilla (kathak), Usha Balasundaram (Bharatanatyam), Ulrika Larsen (odissi) och Veronica Tjerned (kathak). Så det vill verkligen till att gilla dans. För dans vankas. I mängder. Riktigt mycket dans. Ja, man kunde nästan kalla det en konferens i dansens tecken.

Och som vanligt ingen surbahar. Ändå är det självklart att du ska gå på Stockholm Sangeet Conference. Det som inte alls är någon självklarhet är att vi har en årligen återkommande Sangeet Conference i den här staden, så liten som den är och så lite indier som bebor den. Få torde väl betrakta Panchamkauns redaktion som ”väl mött”, så vi säger ”mött”, helt enkelt.

Insup vår bevakning från Stockholm Sangeet Conference 2011 och 2010.

JV

8 reaktioner på ”Stockholm Sangeet Conference 2012

 1. Shridar kommer til Danmark først, og jeg møder ham her i København.

  Sopan Dev fylder 70 ved samme lejlighed som Stockholm Sangeet

 2. man skulle invitere Pushparaj Koshti. Så fik man noget surbahar.
  Hvad er der iøvrigt blevet af hende den kvindelige surbaharspiller – Subha Sankaran, tror jeg hun hedder…

 3. Just heard Pushparaj Koshti and his son Bhushan Koshti a couple of days ago. Pushparaj-ji played a beautiful Ramdasi Malhar with such subtle touches and meends they left one astounded. Bhushan played a Malkauns. They are phenomenal. Both play the surbahar. They should invite either of them for the event. If you need email Ids, please let me know.

 4. This is the first we hear about Pushparaj’s son! Very interesting.

  Certainly we would love it if they came to Sweden. Not sure if it can happen any time soon. The event in Stockholm (and we are not involved in it) is pretty small-scale. Still, there is usually at least one artist from India each year, so who knows in the future?

  (All our references to surbahar in connection with the Stockholm conference are in-jokes, sorry for those …)

  RK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s