Varför vi åker till Chennai

I år efter år har vi tänkt att nej, man kanske skulle ta och åka ner till The Music Season i Chennai. Men programmen har inte lockat oss kräsna kritiker. Tills så idag när vi gick igenom chennaidecemberseason.com, rubriken Morning Academic Sessions at the Music Academy:

December 29 
8.05 AM–8.50 AM: Professor Tim Hoffman: Authentic Indian music on traditional Japanese instruments – koto & shakuhachi

Vad i helvete, tänkte vi. Autentiskt!

Tim Hoffman visar sig ha en hel ”Indo-Japanese Music Exchange Association” och har gjort en CD ”along with leading vocalist of India’s Benares gharana, top koto artist of Japan, and two celebrated tabla artists of India”. Så skriver han alltså själv. Vilken fullfjädrad orientalist: Han har gjort en skiva tillsammans med inte mindre än fyra asiatiska musiker – leading, top och celebrated – och bemödar sig ändå inte att nämna dem vid namn.

Honom måste vi ned och ifrågasätta på Music Academy.

För sent insåg vi att det vi tittat på var förra årets program. Tim Hoffman höll sin lec-dem den 29 december 2010.

Men då var planet och hotellet redan bokat och gick inte att boka av. Vi ses på The Season!

Vill ni oss något så bor vi på Karpagam, bredvid Mylapore-tanken. Skulle publicerat en bild här men vi har bara 29 minuter kvar av de 30 gratis man får på flygplatsen i mellanstoppet Frankfurt, och på 29 minuter med deras uppkoppling hinner man knappt ladda WordPress startsida.

Och då har vi fått lägga några minuter på att begära inloggningsuppgifter via SMS – till det som ändå är gratis.

Varför krångla till det?

Ser fram emot krångelfria Chennai!

JV, RK

3 reaktioner på ”Varför vi åker till Chennai

  1. Rigtig god tur! Ville ønske, det har jeg sagt så mange gange – og en dag lykkes det – at rejse til Indien selv. Chennai skulle faktisk være en by hvor det er behageligt at være.

  2. Gör’t! Chennai är fantastiskt: Man blir inte magsjuk av maten, får inte malaria av myggorna (i Mylapore), behöver inte pruta på det man köper (försäljarna sänker priset själva innan man hinner försöka), blir inte antastad av tiggare och nasare, och i december är det inte ens särskilt varmt – och det är reklam för Nithyasree på busshållplatserna.

    JV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s