Om du tvivlar på Zakir Hussain …

Om du tvivlar på Zakir Hussain, efter diverse ogina inlägg här på sistone, vill vi bara säga att han är den ende tablaspelare som rört oss till tårar. Ja, vi har gråtit till ett tablasolo av Zakir Hussain. För att det var så bra.

Vi skrev det inte då, för det låter ju så överdrivet att vi tänkte att en läsare inte riktigt kan ta det på allvar. Men Gud, så vi grät. Och det har aldrig annars hänt.

Så Zakir är inte bara någon supertekniker som förstör skivor med andra musiker och spelar tabla som bara tabla-genier kan förstå. Zakir är den ende tabliya som någonsin fått oss lekmän att brista i gråt med bara trumspel.

Visst, ingen är perfekt. Den och den må ha kompat den och den med den äran, och det kanske inte Zakir har gjort. Kanske var det någon annan som sken med sin theka. Men grät du då – till tablan? Om inte, så kanske du måste vänja dig vid att hålla snattran. ”Gud, vem lyssnar på musik på det här sättet?!” Jo, det gör alla utom du.

RK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s