Månadens foto, augusti 2011

Mycket riktigt: det är sarodspelerskan Sudeshna Bhattacharya mot en bakgrund av röda blommor. (Några botaniker blir vi aldrig, ytterligare en sorg att dränka i swarmandal.)

En av fördelarna med att gå upp i indisk klassisk musik är att man inte längre behöver undertrycka den naturliga allmänmänskliga instinkten att tycka att sådant här är fint. Sedan är det väl här fotot ungefär det enda vi kan blogga just nu utan att göra oss ovänner med ännu fler (koleriska européer som tar sådana här inlägg för ironi är väl redan alienerade), men det är en annan historia.

JV

5 reaktioner på ”Månadens foto, augusti 2011

  1. sudesha hit o dit, problemet är väl att det är ett fotomontage! Inte ens i Indien växer astrarna sig så stora! Oproportionerligt som så ofta annars vilket stör en vän av ordning. Att hon sedan har valt fel instrument gör ju bara saken värre men som sagt proportioner! Hoppas vi kan få se lite bättre botanisk tillriktning i fortsättning… (<- Ja det är faktiskt en ellipsis och inte bara tre punkter!Jag använde dessutom ett gement s i början av denna kommentar för att på något litet sätt bidra till att ta ner henne i mera blomnära proportioner då man redan gått våld på de stackars plantorna, Det måste ju var någon ordning kan man tycka!)

  2. Nä! Se det är inget problem! Tvärtom är det just det vi menar! Fotomontaget är fint! Och det hade man inte kunnat få medge om man till exempel lyssnat på jazz. Då hade man fått ge sig hän på kammaren. Vi vill ropa det från bergstoppar.

    JV

    PS: Tänk på SPATIUM i fortsättningen!

  3. Den collage är underbart, som om Sudeshnas dhrupad stil flyter mot dig. Sarod är den mest sofistikerade instrument inom klassisk musik, sitar är som en leksak i jämförelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s