Månadens foto, augusti 2010

Månadens foto augusti 2010 kommer från modern indisk klassisk musiks hovfotograf Raghu Rai, aktuell med fotoboken India’s Great Masters: A Photographic Journey into the Heart of Classical Music (Harper Collins India). Porträtterade är Ravi Shankar, Zakir Hussain, Vilayat Khan, Ali Akbar Khan, Kumar Gandharva, MS Subbulakshmi, Mallikarjun Mansur, Balchander, Alla Rakha, Bismillah Khan, Kishori Amonkar, Hariprasad Chaurasia och Bhimsen Joshi – det fåtal musiker som inte sökt ”underhålla” utan sprida aishvarya rasa (oöversättligt). Och några fler böcker blir det inte, säger han också: någon yngre generation är inte värd att fotografera.

Allt detta rapporterar även The Hindu. Blandad kompott, tycker vi personligen, men ett måste – alla som någon gång försökt få tag i bilder på de här musikerna förstår varför. Några fler böcker behövs kanske heller inte, för just de som inte är värda att fotografera brukar alltid ha gott om pressbilder på internet!

JV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s