Raga-rökelse på ¥100-affären: Megh, Nat, Lalit och Deepak

På 100-yensaffären Daisō i Machida utanför Tokyo hittade vi fyra sorters raga-rökelse: Megh, Nat, Lalit och Deepak. Vi bränner nog för lite rökelse, för tanken hade aldrig slagit oss att något sådant över huvud taget fanns.

Först undrade vi var Daisō hittat det här, men det visade sig vara affärens eget märke, specialtillverkat. I Indien. Innehållsförteckningen är bara ”rökelse, trä”.

Men visst blir man nyfiken, inte bara på hur de doftar utan också på urvalet (Deepak? Som inte sjungs längre eftersom det börjar brinna då? Kanske kan tända rökelsen med den?) och på den ansvariga på Daisō som gillar indisk klassisk musik! Det är ju till och med rätt ragamalamotiv på paketen. Hade det varit någon annanstans än i Japan hade man kunnat skriva och leta trådar att dra i, men i landet där det står ”SKULLSHIT” på t-tröjorna och ”JELLY LOVE. I DID NOT NOTICE”, och låneinstituten heter ”NO LOAN”, orkar man bara inte.

Vi ber att få återkomma när vi ”använt” den!

JV

PS: 100 yen motsvarade vid köptillfället 8 kronor och 34 öre. Den som inte varit i Japan tror ju gärna att det är dyrt här, men det är det inte, trots att växelkursen mot kronan stigit 30 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s