Det känsliga könet

Världens bästa människa, Meena Banerjee, har en intervju med Rais Khan i The Hindu, där det bland annat berättas att mästaren spelar badminton, har flygcertifikat (!) och ”carved out his niche by nine” (Vi håller inte med).

I hail from the family of blue-blooded musicians! Others, who claim to play dhrupad-ang on sitar-surbahar, show neither technique nor tuneful melody.

Först läste vi det som sitar och surbahar, och förstod inte riktigt vilka han menade (Pushparaj Koshti har ju ”tuneful melody”). Sedan förstod vi att det var en korsning som avsågs. Ingen är för stor för pajkastning; kanske ska man inte ens beklaga det.

I have always yearned to possess the sensitivity of women. A 15-year-old can sense the intent of the passing glances of men! I assess my listeners with that kind of sensitivity and translate emotions through my sitar.

Rais: ingen ”sensitivity” behövs för att ”sense the intent of passing glances of men”. Det skulle förvåna oss om ens en skyltdocka går bet. Du är mästarnas mästare och läser din publik mycket bättre än sagda 15-åring någonsin kommer att behöva kunna. Dessutom kan man inte säga ”I have always yearned to possess the sensitivity of women” och i nästa andetag berätta att man har och använder den.

Fast all publicitet är bra publicitet, det är så sagt som det är sant. Hade vi inte läst det här hade vi nog inte just nu lyssnat på din mystiska ”prakar ki Kauns” och februarinatten hade varit inte så lite sämre.

VK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s