Kuriosa: Shrikant Thackeray

MP3-bloggen Raga Blog lägger upp en hejdundrande gräslig kassett: Indian Classical on Swarmandal (Magnasound C4HI2429, Yaman, Patdeep, Madhuvanti och Bhairavi-dhun) från 1997. Artisten är ingen mindre än Shrikant Thackeray.

Och Shrikant Thackeray är ingen mindre än lillebror till Maharashtras högerextremist Bal Thackeray, Shiv Senas grundare. Shrikants son Raj Thackeray har grundat ett eget och delvis konkurrerande högerextremistparti, ”Maharashtras befrielsearmé”.

Själv har alltså Shrikant, förutom att jobba i Bollywood, spelat in en skiva (kassett) med raga på swarmandal (cittra). Den är fantastiskt dålig, eftersom hela idén är dödfödd (instrumentet passar inte), och vi ger den en stjärna. Han kompas av tabla och, enligt baksidan, harmonium (Magnasound-klistermärket skymmer kompmusikernas namn), men om orgeln spelar mer än bara drone så hör vi den inte.

VK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s