VK svär

Både tuttar och djur på omslaget – ändå är VK missnöjd!

I vår serie ”Fusions skurkar” har turen nu kommit till László Hortobágyi, Ungern. Sedan 1988 har han (Ungern är ett land av bokhandlare, som ser mellan fingrarna med sådant) själv givit ut över 20 CD med sin ”Gāyan Uttejak Orchestra”, allt från ”Chill Out” till ”6th All-India Music Conference” (spår, axplock: ”Krti-Baroque”, ”Tremor-Dei”, ”Horto-ki Darbāri Yin-rasa”).

Ni vet hur det låter. Ni har hört det förut. Men Hortobágyi har ett äss i rockärmen. Han har ett credo:

Modern industrial societies … are totally reorganizing the world. All traditional cultures … are doomed to extinction. There’s a real possibility that traditional cultures will expire before they can enter ”world-culture” circulation. Bearing this in mind, Lāszlō Hortobāgyi [sic! sic!] set up the ”Gāyan Uttejak Society”.

Ah! Traditional cultures may expire before they can enter world-culture circulation. Bearing this in mind, Hortobágyi dedicated his life to the parody and travesty of the one extra-European culture that had in fact entered world-culture circulation – why in the name of Iesu to the power of hell-bent fuck brought this oaf us from bondage?!

VK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s