Anushka Ravishankar

Trogna läsare vet ju hur vi gått av och an kring Anoushka Shankar genom åren. Nu har vi hittat en ny favorit: barnboksförfattaren Anushka Ravishankar. Bara smaka, mmm, på det namnet!

Skriver Livemint:

Fifteen years ago, Anushka Ravishankar went looking for some Indian children’s books for her then six-year-old daughter. She couldn’t find any of the kind she wanted. So Ravishankar, now 46, did what she thought any good parent would do: She wrote them herself. “There was a dearth of Indian children’s writers so I decided to write them myself,” Ravishankar says …

From Alphabets are Amazing Animals to Excuse Me, Is This India?, Ravishankar’s books of nonsense verse have become popular with several generations of children.

[ – – – ]

Nonsense verse doesn’t have much of a following in India, says Ravishankar. Tiger On A Tree sold only about 2,500 copies in the country whereas the book sold 10,000 copies in the US and 7,000 in France. “People think it’s a genre for children. It’s not … Anyone can enjoy it,” she adds. “Children are more open to that, that’s why children enjoy nonsense much,” adds Ravishankar. “As you grow older… you lose the ability to accept nonsense.”

Ravishankar may be a name in the field of children’s fiction, but that doesn’t mean she is a well-known figure in the country. A Chennai newspaper once carried news of the launch of one of her books along with a picture of Anoushka Shankar.

Med detta sagt – enjoy:

Vi noterar hur mycket större illustratören Pulak Biswas arbetsinsats har varit än Anushka Ravishankars – och att Anushka Ravishankar inte vill att dottern ska identifera okända tigrar som ”hon” utan som ”han”.

»Repeated “tiger, tiger” phrases allude to William Blake’s famous poem, “The Tyger”«, recenserar Publisher’s Weekly. Vi lider med dem. Att recensera är svårt, ett elände, och kan sluta hur som helst.

VK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s